Dindoa presteert dit seizoen boven verwachting. Na het kampioenschap vorig jaar in de zaal bleek de Overgangsklasse het niveau waarop de ploeg thuis hoorde. De eerste competitiewedstrijd ging verloren tegen het sterke SCO, maar daarna werd elke wedstrijd gewonnen. Afgelopen zaterdag stond de belangrijke wedstrijd tegen concurrent Drachten/Van der Wiel op het programma. De Friezen stonden – net als Dindoa – op 6 punten en voor beide ploegen was het belang duidelijk: winnen is aanhaken in de titelstrijd, verliezen betekent een lonkend ‘tussen wal en schip-scenario’.

Dindoa 2 bood in Amsterdam met een gehavende opstelling (drie spelers werden afgestaan aan het eerste team) goed weerstand tegen het sterke AW/DTV 2, maar moest uiteindelijk haar meerdere erkennen (17-15 verlies). In Drachten gebeurde eigenlijk het omgekeerde. Dindoa kon geen vuist maken door veel onnodig balverlies. De thuisploeg speelde verzorgde aanvallen met lopende rebounds en het was te danken aan het ook bij hen niet scherp gestelde vizier dat Dindoa eraan bleef hangen. Al snel kwam de ploeg van Hugo van Woudenberg en Marius van Ommeren echter wel op achterstand. Halverwege de eerste helft werden Bjarne Sinneker en Lars van der Velde van vak gewisseld, om captain Wim Braam van scoren te houden. Langzaam maar zeker liep Drachten uit naar een comfortabele 13-7 voorsprong bij rust.

Met de thee in de hand was het niet moeilijk om de balans op te maken. Dindoa liet zich simpelweg op wilskracht aftroeven onder de korf, waardoor Drachten vaker kon herhalen en uiteindelijk dus ook aanvallend beter in de wedstrijd kwam. Daarnaast kon Dindoa voor het eerst dit zaalseizoen niet rekenen op het doorgaans vrij hoge rendement. Het lag niet eens zo zeer aan de verdedigende druk van de tegenstander. Open kansen werden gemist en er werd onvoldoende geanticipeerd op de verdedigende tactiek van Drachten en de stijl van de arbitrage.

In de tweede helft kwam Dindoa goed de kleedkamers uit. De 13-7 achterstand werd vrij snel ingelopen naar 13-9, terwijl Drachten haperde. De thuisploeg begon te wisselen, maar kon niet voorkomen dat Dindoa bloed rook. Op 14-11 werd er een time-out genomen en leek het momentum te verschuiven naar de Ermeloërs. Belangrijk voor het restant van de wedstrijd waren op dat moment echter twee knappe goals van vrouwen van Drachten. De ploeg beschikt over een aanvallend sterk dameskwartet en weet hen ook goed te faciliteren met hardwerkende heren en een goede teamspirit.

Mede dankzij deze goals liep Drachten uit naar 19-13 en daarmee bleek de comeback van Dindoa met succes afgewend. Het inbrengen van Wouter van den Brom voor Jonathan van der Beek en Femke ten Hove voor Saskia Lieman resulteerde nog in een doelpunt voor eerstgenoemde, maar het gat bleek te groot om nog te overbruggen. De wedstrijd kabbelde uiteindelijk naar een 24-17 eindstand.

Na afloop van deze collectief matige pot van Dindoa kan worden geconcludeerd dat de thuisploeg sterker gespeeld had. Het publiek stond de hele wedstrijd als een blok achter het team en het team zelf straalde meer energie en power uit dan Dindoa.

Misschien was Drachten ook wel gewoon beter bij de les doordat men wist dat het galafeest dat naderhand in de kantine werd georganiseerd natuurlijk veel beter van start zou gaan bij winst van de hoofdmacht. De spelers van Dindoa hebben zich tijdens dat feest overigens wel van hun beste kant laten zien. Moeiteloos hebben ze zichzelf ondergedompeld in het Friese feestgedruis. Dank naar de vereniging Drachten voor het leuke feest en een shout-out naar Wim Braam, die zich een sportieveling toonde door twee kannen bier te overhandigen aan Dindoa, nadat hij in het veld onbestraft was gebleven voor een overtredinkje op invaller Van den Brom. Eerlijk is eerlijk, deze manier van boetedoening is natuurlijk een stuk lekkerder voor het slachtoffer!

Doelpunten: Aniek Odding 4, Lars van der Velde 3, Daphne van den Berg 2, Jonathan van der Beek 2, Karianne van der Velde 2, Bjarne Sinneker 1, Wouter van den Brom 1, Saskia Lieman 1, Roy van Boven 1